Meteen naar de inhoud

Opleidingen

Waarom leren lassen?

Er is een gezegde: laat alle lassen ter wereld lossen en de wereld valt in miljoenen stukken uit elkaar. Zo’n vaart zal het gelukkig nooit lopen, maar er valt wat voor te zeggen. U zou er verbaasd van zijn als u wist in hoeveel toepassingen het lassen aangewend wordt. Van de stoel waarop u zit, de auto waarmee u rijdt, het vliegtuig waarmee u naar uw vakantiebestemming vliegt: al deze dingen vereisen op één of andere manier laswerk. Dat is dan ook meteen de reden dat een geoefend lasser nooit zonder werk zal zitten: de mogelijkheden en toepassingsgebieden zijn werkelijk immens.

Als lasser doet u in feite iets wat uniek is: van een hoop staal (om het even oneerbiedig uit te drukken) maakt u een aanhangwagen, een trap, auto-onderdelen, balustrades, noem maar op.

Vanuit het schijnbare niets maakt u werkelijk ALLES. Elke 2 dingen die u aan elkaar last zijn voor de eeuwigheid verbonden: het lijkt wel een huwelijk voor altijd. Dat maakt lassen zo mooi als beroep.

Let echter op: lassen is NIET eenvoudig. Iedereen kan het leren, zeker, maar zoals bij alles geldt hetzelfde gezegde: oefening baart kunst. Voor lassen telt dit dubbel en dwars! Zo bent u wellicht een uitstekend chauffeur, maar laten we wel wezen: de kans dat u ooit een Formule 1 wedstrijd gaat winnen lijkt me eerder gering. Idem dito voor lassen: we kunnen het u best leren en we kunnen van een goede lasser een zeer goede lasser maken, maar het harde werk zal bepalen hoe goed u wordt. Maar u bent toch niet bang van een uitdaging?

Onze opleidingen

  • Halfautomaat lassen

Halfautomaat lassen: de meest veelzijdige, en daarmee bedoelen we dat het voor de hobbyist maar ook voor de specialist kan gebruikt worden. Inzetbaar in de garage, constructie, productie, fotolaswerk, dun, dik, onder de hand en in ervaren handen last men er rvs, aluminium mee, productief, maar evenzeer recreatief. Relatief makkelijk aan te leren, met eenvoudige toestellen, tot het aartsmoeilijke positiewerk met state-of-the art lasmachines. Ook gekend onder de benaming MAG en MIG- lassen.

  • Elektrodelassen

Elektrodelassen, in de volksmond “lassen met de baget”, aka BMBE, stickwelding, veel namen, maar even veel toepassingen, van de hobbyist tot op de grootste scheepswerven ter wereld: overal komt u het tegen. Geschikt waar andere procedés ophouden, zoals buiten, in weer en wind, onder water, en toegepast in de meest uiteenlopende bedrijfstakken, is hij een blijvertje gebleken. Van huis-tuin en keukenwerk, tot piping in alle posities: het kan. Minder geschikt voor dunner materiaal en esthetisch hoogstaand werk; toch zou u ervan verstomd van staan wat geoefende lassers ermee kunnen.

  • Tig-lassen

Tig-lassen: u gaat werken met een vlammetje dat ruim 15000°C genereert! Geen spatten, rook of drama: de tig last alles in stilte tot het allerhoogste niveau. Iets meer oog-hand coördonatie, iets
meer oefening en u last wat u maar wilt: staal, rvs, aluminium, titanium. Uitermate geschikt voor het dunnere werk, exotische materialen, de tig kan het allemaal. Hedendaagse tig inverters zijn compact en betaalbaar geworden en hebben oneindig veel toepassingen, zowel voor de man of vrouw die een motorframe wilt lassen, kunstenaars, maar ook fotolassers die perfecte doorlassingen willen leren uitvoeren: ketellassers, rvs en aluminiumlassers…

De instructeur naam: Chris
Vlot aanspreekbaar

Professioneel lasser voor ruim 30 jaar
Ervaring: gigantisch
Passie: lassen
Hobby: lassen
Favoriete bezigheid: alles wat met lassen te maken heeft
Zeer bedreven, leert nog dagelijks bij op alle lasniveaus
grootste uitdaging: elke leerling degelijk leren lassen.
Grootste overwinning: ...aantal mensen leren lassen
Houdt van: lesgeven, hoe moeilijker hoe liever!

Neem contact met ons op!